Ons beste champagne bewaaradvies is 'op tijd drinken', maar als je toch even wilt wachten lees je hieronder hoe je je champagne het beste kunt bewaren.
Gun jezelf een "verse" kwaliteitschampagne. Omdat je het waard bent ;-)
Met stip de meest gestelde vraag in de tweede helft van december: Ik heb een [willekeurig champagnemerk] champagne gekocht (jaren geleden, dan wel jaren geleden een keer cadeau gekregen) en vraag me nu af: is die nog goed?
Elk jaar in december zijn de meest gestelde vragen over champagne: "Hoe lang kun je champagne bewaren?" of "Ik heb begin dit jaar een fles champagne gekregen en die in de koelkast bewaard. Is die nog goed?".
Dit is een oud artikel maar nog steeds actueel. Op jaareinde zet ik het weer even bovenaan in de blog, omdat die dag het de meest gestelde vraag is.
Champagne kun je maar het beste op een donkere plaats bewaren, vrij van tocht en temperatuurschommelingen. Een kelder dus of een wijnbewaarkast waar het continu 12 °C is en doorgaans ook vochtig. De koelkast werd altijd afgeraden. Vanwege de trillingen van de compressor, het schudden door het veelvuldig gebruik van de deur, de invloed van licht en omdat het in een koelkast te droog zou zijn. En toch zeggen Amerikaanse onderzoekers nu… leg die fles maar in de koelkast!