€0,000

Winkelwagen (0 items)

  • Uw winkelwagen is leeg

415+ Beoordelingen 9,6

Het verhaal achter Krug champagne

Het verhaal achter Krug champagne

Krug is het enige champagnehuis dat vijf prestige champagnes maakt. Ze zijn allemaal verschillend, maar elk van een voortreffelijke kwaliteit die de zintuigen verwent. Champagnehuis Krug werd in 1843 opgericht door de Duitser Johann-Joseph Krug. Hij had inmiddels wel de Franse nationaliteit verkregen.

Wat is het speciale van Champagne Krug?


Krug is een champagnehuis met een naam. De champagnes staan bekend om hun volle smaak, de kracht en de vinositeit.
Van de hoeveelheid champagne die ze maken moeten ze het niet hebben. Qua dat is het een kleine speler met een jaaromzet van slechts 500.000 tot 600.000 flessen. Ze moeten het hebben van de kwaliteit. Krug wil gewoon de allerbeste champagne maken en doet dat door een draconische selectie en voortreffelijke assemblage. Regels worden zonder compromis gehanteerd, waarbij de echte Krugregels vaak haaks staan op wat in de champagnestreek gebruikelijk is.

Krug is een champagnehuis dat de essentie, het terroir, van individuele wijngaarden probeert te laten terugkomen in de champagnes. Waar veel champagnehuizen juist voorzichtig zijn met Pinot Meunier, verwerkt Krug juist een aanzienlijk aandeel van deze druif in de assemblage. Het zijn uiteraard alleen de best geselecteerde druiven die worden gebruikt waarbij het fruit en de charme van deze druivensoort tot zijn recht mogen komen.

Alleen de eerste persing wordt gebruikt. Wanneer 4000 kilo druiven wordt geperst, wordt dan ook alleen de eerste 2050 liter most gehouden. De rest wordt doorverkocht.

Typerend voor Krug is, zoals je hieronder op de foto ziet, dat ze nog gebruik maken van kleine eiken vaten van 205 liter per stuk. De alcoholische gisting vind hierin plaats. In andere champagnehuizen zie je juist roestvrijstalen tanks. De champagne wordt bij Krug dus kort gelagerd op eiken waarbij er gecontroleerd zuurstofcontact is. Dit geeft de champagne een extra aromacomplexiteit en structuur mee. Het is wat anders dan houtrijping, omdat het houtcontact juist bij het begin plaatsvindt. Ze zeggen dan ook wel dat de champagne op hout wordt 'geboren'.

 

 

Krug & Muziek

Champagnehuis Krug doet naast wijn-spijssuggesties ook altijd een muzieksuggestie bij haar champagne. Want... Krug smaakt het beste met een bijpassende melodie. Maar ook om te benadrukken dat de Grande Cuvee zelf ook een samenstelling is zoals een orkest met verschillende instrumenten harmonisch samenklinkt.
 

Krug Champagnes

  • Krug Grande Cuvée: De basischampagne van het huis die zorgt voor 80% van de productie.
  • Krug Rosé: De enige Krug die jong gedronken moet worden. Fris en fruitig.
  • Krug Vintage: Alleen geproduceerd in de beste oogstjaren. Zeer krachtig en harmonisch.
  • Krug Clos du Mesnil: Mono-cru uit een clos van 5 percelen. Tevens een blanc de blancs.
  • Krug Clos d'Ambonnay: Mono-cru, tevens een blanc de noirs (Pinot Noir). Zeer zeldzaam en vreselijk duur.


Klik hier om naar de website van champagnehuis Krug te gaan »


PS Bij Krug in Reims vindt alleen productie van champagne plaats. Je kunt geen bezoek brengen aan de kelders, er vinden geen rondleidingen plaats en er is ook geen directe verkoop.


Bestel de gerenommeerde Krug champagne »

Krug champagne moet je als champagneliefhebber echt geproefd hebben. Nicole Kidman, Madonna en Giorgio Armani zijn al bekeerd en ons mag je er ook altijd voor wakker maken.
 
 
Dit artikel werd voor het eerst gepubliceerd op 20 oktober 2016. Vanwege de release van de nieuwe Krug Vintage champagne uit oogstjaar 2011 is het opnieuw geplaatst.
 

Meld je aan voor onze email updates en ontvang dit eBoek

Inschrijflink (opent in nieuw venster)

Champalicious ebook

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »