€0,000

Winkelwagen (0 items)

  • Uw winkelwagen is leeg

235+ Beoordelingen 9,4

Champagne serveer je het beste koel

Traditioneel wordt champagne in een ijsemmer of champagnekoeler op temperatuur gebracht.

Ideale serveertemperatuur voor champagne is  8 à 10°C

Champagne kent een optimale serveertemperatuur en die ligt zo tussen de 8 en 10 graden Celcius. Een non-vintage mag je wat koeler drinken en een vintage juist iets minder koel.

Drink je een champagne te koud dan merk je minder van de aroma's en dat is jammer.

Drink je hem juist te warm dan wordt ie snel log en minder levendig (minder mousse).

De 2 beste methoden om een fles champagne te koelen zijn:
1. Plaats de fles in een ijskoeler (circa 30 minuten).
2. Bewaar de fles op zijn zijkant onderin in de koelkast gedurende 4 uur.

Hoe koel je een fles champagne?

Weet dat water temperatuur beter geleidt dan lucht (luchtlaagjes isoleren juist). Vandaar dat je niet alleen ijsblokjes in de koeler doet, maar juist ook water! De beste verhouding is 1/3e ijs en 2/3e water. Na 20 tot 30 minuten is de champagne optimaal gekoeld.

Een champagne is de vriezer koelen bevelen wij niet aan en ook voorgekoelde glazen is geen goed idee. Geleidelijkheid is de sleutel naar een optimale smaakbeleving.

Champagne inschenken

Of je nu traditionele champagneflutes gebruikt, tulpvormige proefglaasjes of witte wijnglazen... er is één belangrijke fout die je kunt maken en dat is de glazen te vol schenken. Wanneer je de glazen te vol schenkt is er geen ruimte voor de aroma's die de wijn verlaten en zich een weg zoeken naar je neus. Schenk een flute daarom voor maximaal driekwart vol en een tulp- of wijnglas tot de overgang waar het glas terug naar binnen loopt.

En dan... genieten maar! Enjoy!

Champagnekoelers »

Van 'Champagne bewaren' naar 'Champagne Informatie' »

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »